SUNDAY FOLK & MORE presenteert IAIN MATTHEWS

Noord-Limburg – om precies te zijn Horst – huisvest sinds 2001 een legendarische wereldartiest: Iain Matthews. Matthews betreedt op 4 oktober 2020 het podium van SundayFolk &more.

Hij was een van de oprichters van de bekende 70 ‘er jaren folkrockgroep “Fairport Convention” en met onder meer  Sandy Denny de stem die de volksmuziek in Groot Brittannië voorgoed  deed veranderen. In de 80’er jaren richtte hij zijn eigen groep “Southern Comfort’ op, waarmee hij de Amerikaanse muziek verkende.  Met Southern Comfort stond hij op het vermaarde festival Woodstock en scoorde verschillende hits, waaronder Joni Mitchell’s “Woodstock”. Iain toerde in de jaren ‘70 met een andere groep. Plainsong. Een ensemble dat Iain liet bloeien als songwriter en akoestisch gitarist – ondersteund door zijn ex-Fairport-vrienden Sandy Denny en Richard Thompson. Daarna bleef hij actief als solo -artiest maar werkte samen met meer muzikanten, onder meer met pianist Egbert Derix uit Horst.

Matthews heeft in Horst eindelijk een bijna perfecte muzikale sweet spot gevonden en toert momenteel ter ondersteuning van zijn meest recente soloalbum ‘A Baker’s Dozen’. Al 50 jaar (kan dit waar zijn…?) bewijst Iain Matthews zijn veelzijdigheid. Dingen komen, opnieuw en opnieuw …. en Iain Matthews, gitaar in de hand en liedjes die uit zijn muze komen, neemt u daarin mee.

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Datum

04 okt 2020
Verlopen!

Tijd

16:00

Meer Info

Meer Lezen

Locatie

de Wingerd Horeca
Maasbreeseweg 2
INSCHRIJVEN